rundan avklarad.. Bonzo tycker att de e va...

dsc00830 (MMS)

rundan avklarad.. Bonzo tycker att de e varmt.. Tjock päls och "varmlivad" eller hur man nu säger :) hera har inte alls lika mycke päls.. Men hon fällde ju ur före jul.. Väntar på löpet som inte verkar komma nån gång..

glömde ju skicka med bilden.. :)

dsc00827 (MMS)

glömde ju skicka med bilden.. :)

idag är det jätte härligt väder.. Solen sk...

idag är det jätte härligt väder.. Solen skiner på klarblå himmel, ca 20 plusgrader i solen.. Och kanske runt 5 i skuggan.. Just nu ute på prommis, som uppvärmning till en runda på skidor på en stund.. Efter det så ska jag fara och jobba en stund.. Vad har ni för väder idag? Ha en trevlig dag :)

Detta var ju spännande :)

Ja, bilden talar väll för sej själv :)
Gick in och kollade på statistiken på mitt domännamn, och av resultatet att döma så är det nog dax att lägga in en google translate funktion på bloggen..
Trodde inte att någon annan nation skulle ligga över sverige...

Grattis Nicklas!!

Idag 20 februari, är det Nickes födelsedag.. GRATTIS till dej från mej å vovvs :-D


Igår bakade jag både kanelbullar och mjukpepparkaka.. samt städade typ hela huset nästan från topp till tå :) härligt att fått det bortgjort.. behöver man inte ha det på samvetet nå mer.. och sist men inte minst, slängde jag ihop en tårta.. sen var man typ DÖD... blev en skapligt tidig kväll för att va lördag :-P
Smidigt åxå med bärbar dator och livesänd längdåkning på svt:s webb... så jag kunde baka samtidigt som jag följde längdåkningen :) :thumbup:
Idag fick vi besök av lite släkt.. Så en hel del av fikat, och nästan hela tårtan blev uppäten...
Så, är någon sugen på tårta, så finns det ju då här.. ;) men skynda, innan den e slut :-P

Jag trodde ju att vi fått kennelhosta, men.. det verkar inte så... måste bara varit en förkylning eller nåt.
Verkar ha gått över..
Så imorgon tänkte jag, om jag inte jobbar och det är härligt väder.. gå en långprommis.. men, jag vet inte riktigt åt vilket håll vi ska gå :-S men det löser sej!
Ikväll börjar Big Brother på tv11 (fd en av tv4 extrakanaler), tänkte se det få se om det kan vara värt att titta på eller ej..
Jag ska åxå skicka mitt objektiv på service, tycker autofokusen blivit sååå sölig, ibland blir den aldrig klar.. och så ska det ju inte vara, och är det inget fel på objektivet, ja då är det väll kameran.. Vill eg. inte vara utan.. =/ men men.. vad har man för val?

Kennelhosta..

Jaa.. som rubriken lyder så verkar det cirkulera kennelhosa... Mina har det väldigt lindrigt (än så länge), Hera ingenting och Bonzo har rinnig nos, och nyser ibland, och kommer det till skall så vill han till att hosta till lite.. så det är inte mycket till aktiviteter här just nu..

Men det finns andra som fått det betydligt värre.. Gaija & Zena för exempel..
Där har det hostats och kraxats, även haft feber...
Då det är väligt smittsamt (direkt och indirekt kontakt), bör ni hundägare vara försiktiga med att träffa andra hundar om ni misstänker något..

Vill ni veta mer om kennelhosta, kan ni läsa mer HÄR eller HÄR.. eller Googla!
Nu ska jag ta ut hundarna en sväng, sen ska jag gå å titta i några kartonger för att se om jag kan slänga nåt.. :)
Ha det!
KRAM
//Sosso

Måndag...

Kylan har tagit greppet igen, typ 30 minus.. varit nästan helledig idag, bara jobbat lite nu i em, började med sovmorgon, för att sen elda upp lite värme i huset, det var 17,5 grad inne ungefär :) Efter frukosten tog vi en promenad i solen :) Tog med mej kameran med det lilla objektivet, det var rätt skojj faktiskt, inte samma bildkvalité som det stora, men man kunde ju va nära och fånga lite roliga saker... som t.ex. på bilderna nedan :)
Fler knasiga bilder blev det, men dom kanske dyker upp en annan gång.. eller om jag samlar ihop några och gör ett nytt album i Galleriet..
Nedan: 2 bilder från dagens promenad, Det är Bonzo som är glad å knasig som vanligt :) Första bilden är tagen precis före den andra, då han gör en halvcirkelsnurr i luften från stillastående.. Snyggpojk ;) (klicka för större bild)
Ha dé!
KRAM
//Sosso.

MMS inlägg...

dsc00753 (MMS)

Idag hjälper vovvarna till att ta in ved! Men.. Hur mycke till hjälp dom är.. Ja de kan ni ju gissa.. ;)

Skidtur & "Ny" adress..

Äntligen helg kan man väll säga..
Jag har jobbat typ, 7 dagar på raken, å då längtar man efter lite ledighet...
Fick sova läääänge inatt.. somnade väll runt halv 11, då nicklas tyckte att jag skulle gå å lägga mej..
Fick inte ens gå ut med hundarna som jag tänkte.. Sen vaknade jag kring 9-10 nångång.. utan att ha vaknat en enda gång..
Såna nätter är bra :)

Efter frukosten begav vi oss på en promenad, halvlång sådan, sedan bytte jag bara till pjäxor, och tog på mej dragbältet, selade hundarna, och sen bar de iväg runt byn på en 5-6 km runda.. Snabbt går de väll inte, men vi tar oss framåt, enda nackdelen med den rundan är att man får stanna å ta av sej skidorna på några ställen.. vill ju inte direkt förstöra skidorna på asfalten när man korsar vägar.. men då får man ju hämta andan en kort stund åxå..
Ikväll är det ridhusträning, har inte helt bestämt mej om jag ska dit, men jag tror det blir fara en stund iallafall.. :)

Från och med nu hittar ni hit via teamsosso.se som vanligt :) 
MEN.. OBSERVERA ATT NI KAN BEHÖVA UPPDATERA SIDAN I DIN WEBBLÄSARE, PGA ATT DET SPARAS I DIN DATORS CACHE MINNE FÖR SNABBARE LADDNING AV SIDAN.
FINNS FLERA SÄTT ATT GÖRA DET PÅ, MEN ENKLAST ÄR NOG ATT TRYCKA PÅ "F5".
Ha det gott!!!
KRAM
//Sosso, Bonzo & Hera.

Ridhusträningen...

I lördags var det i vanlig ordning ridhusträning.. De gick bara fint, Hera gjorde jag som inte direkt nåt med, tog in henne några minuter å gick lite tråkig linförighet för att tagga ner henne lite, sen ut i bilen igen..
Bonzo försökte jag köra igenom så många moment som möjligt i lyd 1an..
Apporten är klockren... han tar den å håller så snällt tills jag vill ha den igen..
Inkallningen, lite mer fart kan väll vara önskvärt, men den sitter iaf..
Fria följet/Linförigheten funkar riktigt bra nu åxå, han kan nång gång hamna lite bakom, men då är de bara ta fram honom.. Fin fokus på mej hade han åxå..
Ställandet börjar ta form, han har kunnat de tidigare, vill jag minnas, nån av oss har glömt :)
Ville inte köra läggandet så han skulle blanda om dom, men jag gjorde några försök till snabba lägganden.
Får fortsätta nöta på de sen.. Själva momentet kan han, om han kommer ihåg att lägga sej.
Hindret tror jag han kan.. han inte testa.. men de e bara kliva ut på gården å pröva.
Såå, det närmar sej väll tävling kan jag tro.. Känns lite konstigt, och en smula nervöst faktiskt...
Har ju bara tävlat med Ludde förut, om man bortser från tävlingen i Malå i Lyd 3:an med Gaija, då vi grejjade hennes LP3.. :-D
Hade tänkt att Veronica skulle drilla oss genom ettan, men det hann som glömmas bort, vi gjorde en platsliggning åxå.. Den gick bra, men han tyckte att de luktade gott me hästskit tills han slappnade av.. Det var en ganska lång platsliggning vi gjorde, så han blev nog tillslut uttråkad och satte sej upp... Så jag tror jag ska avsluta ganska tidigt nästa gång, så han inte hinner misslyckas så det blir fel.
När lydnadstimmen va slut, så körde vi lite bitövningar på Bonzo, och som han vuxit i sej själv alltså.. :) När vi provade ifjol med ungefär samma sak, så var det nästan som att han sa "ska vi skita i det här å gå hem" eller nåt sånt..  Men nu, ögonen lyste, han var glad, och som han kämpade för att försöka få tag i både bitstock och skinnet.. han slet å drog å skällde för hela slanten, och vilket tillkämpande som han fått...  :thumbup:
Önskar egentligen att jag filmat honom, kanske får bli nästa gång..
Sen hade jag en trött kille... han sov resten av kvällen.. :)
Tack Johan (om du läser de här) för hjälpen..

Har sett att de e några som hittat hit via hemsidan, länken hit ligger ju där, ännu är det inte direkt så många besök här, som på hemsidan, men jag har ju inte skrivit så länge här heller.. Hoppas på en ökning snart.. :)
Skriv gärna en kommentar åxå, eller om ni skriver i gästboken, de kvittar ;)
Ha det!
KRAM
//Sosso, Bonzo & Hera.

Tränat! :)

Igårkväll gick jag ut på gården å tränade lite...
Och roligt hade vi :)
Bonzo var taggad uppe på tårna, riktigt kul att han hittat motivationen.. får se hur länge den varar. Han har haft den i ridhuset och den höll ju i sej här hemma.. :thumbup:

Vi tränade lite ställande under gång, (lyd 1an), samt lite fritt följ å så... lagomt så vi trampa upp våran lilla apellplan här hemma, så den inte skulle va som en skridskobana.. lite roliga saker så motivationen ska sitta kvar till nästa gång..

Hera fick åxå träna lite, men fick vänta innanför staketet tills de var hennes tur, och som hon inte ville vara där, hon hade faktiskt kunnat bara ta ett kliv över nätet, för där hon satt/stod å gnällde å pep, så såg de ut typ som på bilden på staketet jag visade häromdagen... fast mer upptrampat på "insidan"..  Duktig flicka..
Hursomhelst.. så körde jag lite fritt följ och ställande, samt fjärr på henne.. försökte nöta in att hon inte ska ta så många kliv mot mej när hon ställer sej.. sitt å ligg går bra.. men stå går sämre.. hon ställer sej, men trippar nästan fram till mej innan jag hinner stoppa henne.. försöker med "stanna-stå" i kombination med leksak bakom henne.
Men skam den som ger sej :)

Nu ska jag se resten av Landskampen, på tv3..
Ha det!
KRAM
//Sosso.

Har haft två praktikanter med mej idag... ...

dsc00667 (MMS)

Har haft två praktikanter med mej idag... :) men inte vet jag om dom gjorde någon nytta?

Några bilder bara och lite smått å gott.. :)

Ovan 4 bilder från idag... Stora bilden Bonzo som la sej ner i snön... sedan följer 2 bilder på gruff mellan Bonzo & Hera.. Hera som är en liten ettrig surpuppa ibland.. blev sur så det blev ett sjuhimla liv för Bonzo i sin tur blev förbannad på henne typ, tills jag röt upp åt dom å undrade vad dom syssla med.. då sken dom minsann upp som små solstrålar å tyckte att dom ingenting gjort :-D
Sen en bild på staketet.. 1 meter högt är nätet.. :) de e härligt med snö.. Vitt så långt ögat når :thumbup:
Plusgrader har vi ju haft ganska många dagar nu, nog är det skönt med varmare väder.. men... hellre tar jag någon minusgrad den här årstiden.. det blir ju bara ishalka överallt...
Vi (eller Nicklas) är ute på biljakt, efter en ny bil, eftersom en kvinna med en Citroën C5 brakade rakt in i hans bil, blev lösen på den, så vi har en hyrbil sålänge..

Toyota Verso

En ganska häftig bil faktiskt.. Den e större än vad man tror, å högt upp sitter man.. 6 växlar.. typ nästan en minibuss :-P
Hursomhelst, så har han _kanske_ hittat en bil nu, vad... ja de får ni veta om han bestämmer sej..
Fast de blir ju ingen lull lull maskin iaf.. :-P
Nåväl, nu ska jag ut en snabbsväng med hundarna och skutta till sängs..
Jobbar imorgon, börjar typ 9..
Ha de gott!
KRAM
//Sosso.

Jag utfodrar med: