Bonzo klar för MT

Idag kom PM:et ut till MT på klubbens hemsida! Och där var vi med.. :-D

Det går av stapeln 18:e Juni på Piteå Bk. Vi går som andra ekipage. Domare är Torsten Örnkloo och Kicki Wasek.

Ska bli mycket spännande! :)

Jag anmälde mej i sista stund till bruksutställningen på söndag på klubben åxå, har funderingar på att göra ext. beskrivningen, men har inte riktigt bestämt mej ännu.

Har idag varit på en dragrunda efter 2 veckors vila, Bonzo visar då ingenting... Så nu kör vi väl på som vanligt då så får vi se..

Dawn 10 månader!

Vårat besök har nu tråkigt nog farit hem, inte för att hon egentligen ville, men det fanns saker hon var tvungen göra.. Tomt blev det faktiskt här hemma... Men det har varit nyttigt för hundarna (särskilt Hera) att det låter nån annanstans i huset..

Hon har haft svårt att koppla bort det när vi precis lagt oss... och på morgon..

Vi besökte ju utställningen i sjulnäs på söndagen.. fotade Dawn, som nu hunnit bli 10 månader, hon var sej lik sedan sist när hon bara var 4 mån.
En av bilderna ska ni få se här:Tog även några minnesbilder åt Alex innan hon for hem, ska fixa nån mer bild senare, men jag har en att visa iaf :)


Alex "Lexie" med Bonzo & Hera

Nu ska jag vila en stund, känner mej lite trött och sliten.. =/
Ha det gott!
//Sosso.

Besök

Som rubriken lyder så har vi besök hos oss.. :) En vän från söder är på besök i norr.. Ingen hemresa är beställd, så när hon blir less och längtar hem så far hon nog hem :)

Så bloggen kanske blir ouppdaterad, imorgon ska jag till Nationella utställningen i Sjulnäs och hejja på mamma & Yasmine bl.a.

Ska fota Dawn igen... ska bli såå kul å se hur stor hon blivit :-D. Hon ska debutera officiellt imorgon dessutom. Sen på kvällen ska vi se nya Pirates of The Carribean i 3D på bio. :)

Frideborgs Wenche Wildwood "Dawn" (4 månader tror jag)


Ha de gott! 

KRAM 

//Sosso.

Bonzo Halt!

Igår for vi ju som sagt till Jävre, vi skulle ta en kortare dragtur, trodde jag.. Det som Veronica trodde var ungefär 8 km, var i själva verket -1,2 mil ungefär.. Vi hann i princip bara starta, så kom det några regndroppar... Men inte direkt nå mycke mer..

Vi stannade vid 2 vattendrag/sjöar/tjärnar.. (kärt barn har många namn kan man väll säga?) Dom fick plaska lite, var för sig vid den första! Det gillade dom.. kanske max 100 meter ner till vattnet.. Bonzo fick härja med Gaija & Zena, medans Hera fick va i koppel.
Där fanns en brygga, och ja.. mossa och en massa vatten.. :-D Ni får titta själva på bilderna sen. Där sprangs det både under och över bryggan, kampades om stora pinnar osv.

Där misstänker jag att Bonzo kanske gjorde nåt snedsteg eller nåt, inget märkte vi då förräns vi var kanske 2-3 km hemifrån, då vi körde i en ganska lång nerförsbacke, då började han halta, kopplade lös han direkt, så han fick gå lös sista biten nerför backen, när vi kom till slät mark ringde vi till Nicklas & Stefan så dom fick komma med bilen och hämta upp grabben, resten av kvällen kunde han inte stödja på höger framben (runt "knuten" där ovanför tassen, minns inte namnet för stunden och jag ids inte leta heller). Han fick en tablett Rimadyl när vi kom hem sent på kvällen, och även en idag på morgonen. Idag har jag inte sett att han haltat något, det ska vara ytterst lite isf, han belastar benet/tassen och är då inte alls rädd om den öht. Koppelvila var ingen hit tycker han!! Men kopplet åker inte av än på nån dag.. Så vi får väll se hur morgondagen ser ut. Förhoppningsvis lika bra som idag!

Hera hon kämpade och drog själv sista biten tillbaka, hon drog och drog allt vad hon förmådde med sina 20 kilo.. :) Det gör rätt mycke att tappa halva dragkraften.. Men det går med en hund åxå, med rätt motivation :)
Vi grillade köttet när vi kom tillbaks till Veronica & Stefan, sen spelade vi kort, först nån musik-/film frågesport, nå reklam från typ Norrlands Guld eller vad de nu var. Men så hög IQ var de ingen av oss som hade :-P, så det fick bli en vanlig hederlig kortlek och ett par omgångar vänd-10. Sen var det bara packa ihop oss och fara hem, för längre än så var ju tyvärr inte kvällen!
Tusen tack för igår Veronica & Stefan!

Ursäkta om det blev lite luddigt/osammanhängande text, är lite trött nu och ska gå å sova, men jag hade ju lovat er på facebook att skriva här hur de e me lilleman! :)

Här kommer några bilder som vi tog med V's kamera!.. (POP-UP - KLICKA!)Snabba bildtexter:
Bild 1: Ordentlig vilopaus vid första vattendraget..
Bild 2: Blött!!
Bild 3: Zena (närmast kameran) Gaija och Bonzo kampar på bryggan.
Bild 4: Samma ordning som ovan typ.
Bild 5: Gaija är snäll och låter Bonzo va me på ett hörn!
Bild 6: Siktet inställt på att springa under bryggan, Zena tror jag var precis före, och hon valde över, tillbakavägen tvärtom.

Antingen var det på detta ställe, eller så nånting annat under färden..

Nåväl, nu sover jag väl snart här framför datorn, ska gå nu..
Ha de gott!
KRAM
//Sosso.

Drag & Grilla!

Hej hopp alla glada.. (även ni som kanske inte är glada) :)
Idag styr vi bilen mot Jävre, och ska ta en kortare tur med trehjulingarna, sen blir det mat i form av Grillat!!
Ska bli trevligt! :-D
Ha en trevlig dag alla! :) (missa inte gårdagens inlägg :) )
KRAM
//Sosso.

Pirilen!!

Fler foton och mer info om honom kommer, men nu är det Eurovision Song Contest, tänkte se det och hejja fram Eric Saade/Sverige..

KRAM
//Sosso :-D

Lördag..

Lördag idag... och solen skiner :)

Förhoppningsvis kanske det blir lite fina foton idag :-D
Ha en bra dag
//Sofia.

Är på klubben jag och Veronica, sitter i s...

dsc01274 (MMS)

Är på klubben jag och Veronica, sitter i solen och mår gott efter drygt en mils drag, tyst och stilla, bara fåglarnas sång :) vem vill hem nu?

Mys i hammoken :)

dsc01249 (MMS)

Mys i hammoken :)

Vi fick besök en stund igår av Nicklas sys...

dsc01236 (MMS)

Vi fick besök en stund igår av Nicklas syster och den yngre av sönerna, Simon, som lekte lite med hundarna, här har han dragkamp med Bonzo.. Behöver nog inte säga vem som orkade längst :) Men simons ord är lag :)

Nu funkar bloggen som vanligt igen..

Det var driftstörningar igår på blogg.se, så typ allt försvann...
Men nu är det tillbaks igen, ett inlägg har inte kommit fram ser jag åxå, och det ska jag publicera efter/ovanför detta..
Har också ännu en bild att skicka hit till bloggen, eftersom alla mina läsare inte har facebook.. så med detta blir det totalt 3 inlägg =)

Idag har det varit en helt underbar dag.. Redan före 7 på morgonen när jag gick ut, så kände man sommarlukten :) det var typ strax över 10 grader tror jag och solen lyste för fullt, senare under dagen, har det varit över 20... och mycket mycket mer i solväggen :)
Fick sluta lite tidigare idag så jag har hunnit njuta liite av vädret iaf.. :)
Nu ska vi göra käk.. -Plättar står på menyn.. *mums*..
Ha de gott!!

KRAM
//Sosso.

Trehjulingen har nu fått en gps hållare :)...

dsc01233 (MMS)

Trehjulingen har nu fått en gps hållare :) blev bra, har inte hunnit testa "in action" än, men de kanske blir imorgon :)

Tack Ida för hjälpen :)

Igår kväll fick jag lite hjälp av Ida med bloggen.. Jag fick hjälp m arkivet, som inte riktigt funkat sen jag startade bloggen, nåt fel i koden tror jag det var..
Jag fick en ny bakgrund, som passade mycket bättre än den förra.. (den blommiga) tog ingen "skärmdump" på hur det såg ut med den, men ni minns väl antar jag :-D
Sen lite andra småsaker åxå... TUSEN TACK!! :) :)

Idag är det en ny solig dag, vet inte riktigt vad jag ska hitta på... Är ledig, så nånting blir det väll, kratta, träna hund kanske.. Ev. en dragtur.... Som sagt, får se vad dagen har att erbjuda...

Ha en trevlig dag alla!! :)

//Sosso.

Orkidé :)

Medans solen lyste så fint på himlen, tog jag ut min Orkidé för fotografering... den har blivit så himla vacker.. Kommer nya knoppar hela tiden.... :)

Har gjort en ny kategori för bilder som jag lägger upp på bloggen :thumbup: Den kommer fram så småningom i menyn, när jag bråkat klart med koderna... :-P

Här kommer en av bilderna, kanske lägger in nån fler senare...

Gårdagen i text :)

Jaa.. igår var det valborgsmässoafton, sista april... shit redan... det var ju för tusan nyss jul?!?!? Vart tar tiden vägen??

Jag och Veronica hade planerat in att det skulle bli dragardagen, hon har nyss fått tag i en trehjuling, så det blev premiär tillsammans på barmark.. :)

Kl 12 ungefär skulle dom komma, medans jag väntade gick jag en kortare prommis med mina så dom fick rasta av sej ordentligt, samt bli ordentligt uppvärmda..

När dom kom så fixade vi iordning våra spann och körde iväg, stannade till vid ett ställe som heter Småkvarnbäcken, där även scoutkåren har en grillplats och stuga. Porlande vatten och en mini fors typ :) Riktigt mysigt där, bara de inte är en massa mygg :-S vilket det säkert lär vara under sommaren.
Hundarna fick plaska i vattnet, dricka och svalka sej.. Hera doppade hela huvudet, för hon hade minsann hittat en stor pinne under vattnet, missade dock att ta kort på det. Men på en av bilderna så ser ni att hon är riktigt blöt :-D

Efter en stunds vila, och lite strosande runt där, så fortsatte vi, mot Burvik, och där man kan sjösätta sin lilla båt, så höll Veronica på att få bada åxå, för Gaija & Zena tyckte att dom skulle bada mera. Tyvärr inget kort på det heller..

Sen fortsatte vi på vägen till Höglandsnäs, tog en paus på ett ställe vid sidan av vägen mellan Burvik och Höglandsnäs, och sen vidare hem till mej igen... 1,5 mil totalt.. Riktigt roligt..

Karlarna (Nicklas & Stefan) fick roa sej själva hemma hos oss, och dom var även grillmästare när vi kom tillbaks. Majbrasan som vi skulle titta på skulle tändas kl 18, men den tände dom redan 17:30 ungefär..?? Så när vi väl kom dit, var det inte mycket att titta på. Då beslutade vi oss för att sela på hundarna igen och köra till brukshundklubben. Har mätt lite snabbt på nätet, och det blev ungefär 7,5-8 km till, tur och retur alltså.

Nöjda vovvar hade vi sen, vi kan inte sluta imponeras av vad dom ställer upp för oss, springer å drar.. :) :love:

Som jag skrev tidigare, hade jag ju en ett koppel i ett annat halsband på Hera, hade henne först på höger sida, och DÅ var det svårt, för även bromsen var på höger hand, så det blev lite svårt att försöka bromsa henne lite samtidigt som jag skulle bromsa trehjulingen.. :-D men bytte sen sida på dom, och då blev det genast mycket lättare. Hera är lite nyfiken av sej (tittar gärna bakåt om vi ligger först, vilket drabbar även Bonzo då dom sitter ihop), samt "jagar" gärna ikapp om Veronica ligger före, och då var kopplet bra att ha, bara som en förlängd arm, om inte mina kommandon biter.. :thumbup:

När vi kom hem igen så slängde jag ihop en rabarbersmulpaj, har så mycket rabarber i frysen, plus att de e ju såå gott! :) Och mer rabarber lär det ju bli i sommar.. Dom har tittat upp ur marken, och verkar leva och frodas trots flytten ifjol.. Men dom har ju sjuttielva liv dessa rabarber..

Även syrénplantorna jag tog med verkar leva å må gott... men dom vet jag inte riktigt vart jag ska sätta permanent ännu, dom huserar just nu i jorgubbslandet...
Nu blev det lite offtopic :-P


Efter pajen surrade vi å letade grusvägar att köra på.. men det tråkiga är att dom flesta vägar slutar i ingenstans, går inte ihop med nån mer väg.. men men, det ska undersökas närmare...
Måste då vara runt 1-2 mil iallafall om det ska ge nåt... Runt 2 tror jag att dom for hem....

Tack så mycket för en trevlig (eller kanske ska uttrycka mej rätt TRÄVLIG ;) ) Valborgsmässoafton, detta gör vi om  snart igen!!

Har några fler bilder i mobilen, kanske visar dom sen..
Trist att ingen kommenterar bara... :( Man skriver och skriver.... visar bilder... men knappt en enda kommentar.. :(

Men men, nu ska vi tydligen ut å köra lite (bil)...

Ha de gott!!

KRAM

//Sosso, Bonzo & Hera.. (och även Nicklas hänger väll med på ett hörn ;P )


Jag utfodrar med: