Bonzo Halt!

Igår for vi ju som sagt till Jävre, vi skulle ta en kortare dragtur, trodde jag.. Det som Veronica trodde var ungefär 8 km, var i själva verket -1,2 mil ungefär.. Vi hann i princip bara starta, så kom det några regndroppar... Men inte direkt nå mycke mer..

Vi stannade vid 2 vattendrag/sjöar/tjärnar.. (kärt barn har många namn kan man väll säga?) Dom fick plaska lite, var för sig vid den första! Det gillade dom.. kanske max 100 meter ner till vattnet.. Bonzo fick härja med Gaija & Zena, medans Hera fick va i koppel.
Där fanns en brygga, och ja.. mossa och en massa vatten.. :-D Ni får titta själva på bilderna sen. Där sprangs det både under och över bryggan, kampades om stora pinnar osv.

Där misstänker jag att Bonzo kanske gjorde nåt snedsteg eller nåt, inget märkte vi då förräns vi var kanske 2-3 km hemifrån, då vi körde i en ganska lång nerförsbacke, då började han halta, kopplade lös han direkt, så han fick gå lös sista biten nerför backen, när vi kom till slät mark ringde vi till Nicklas & Stefan så dom fick komma med bilen och hämta upp grabben, resten av kvällen kunde han inte stödja på höger framben (runt "knuten" där ovanför tassen, minns inte namnet för stunden och jag ids inte leta heller). Han fick en tablett Rimadyl när vi kom hem sent på kvällen, och även en idag på morgonen. Idag har jag inte sett att han haltat något, det ska vara ytterst lite isf, han belastar benet/tassen och är då inte alls rädd om den öht. Koppelvila var ingen hit tycker han!! Men kopplet åker inte av än på nån dag.. Så vi får väll se hur morgondagen ser ut. Förhoppningsvis lika bra som idag!

Hera hon kämpade och drog själv sista biten tillbaka, hon drog och drog allt vad hon förmådde med sina 20 kilo.. :) Det gör rätt mycke att tappa halva dragkraften.. Men det går med en hund åxå, med rätt motivation :)
Vi grillade köttet när vi kom tillbaks till Veronica & Stefan, sen spelade vi kort, först nån musik-/film frågesport, nå reklam från typ Norrlands Guld eller vad de nu var. Men så hög IQ var de ingen av oss som hade :-P, så det fick bli en vanlig hederlig kortlek och ett par omgångar vänd-10. Sen var det bara packa ihop oss och fara hem, för längre än så var ju tyvärr inte kvällen!
Tusen tack för igår Veronica & Stefan!

Ursäkta om det blev lite luddigt/osammanhängande text, är lite trött nu och ska gå å sova, men jag hade ju lovat er på facebook att skriva här hur de e me lilleman! :)

Här kommer några bilder som vi tog med V's kamera!.. (POP-UP - KLICKA!)Snabba bildtexter:
Bild 1: Ordentlig vilopaus vid första vattendraget..
Bild 2: Blött!!
Bild 3: Zena (närmast kameran) Gaija och Bonzo kampar på bryggan.
Bild 4: Samma ordning som ovan typ.
Bild 5: Gaija är snäll och låter Bonzo va me på ett hörn!
Bild 6: Siktet inställt på att springa under bryggan, Zena tror jag var precis före, och hon valde över, tillbakavägen tvärtom.

Antingen var det på detta ställe, eller så nånting annat under färden..

Nåväl, nu sover jag väl snart här framför datorn, ska gå nu..
Ha de gott!
KRAM
//Sosso.

Kommentarer

Skriv din kommentar här..

Vad heter du?:
Spara uppgifter?

Din E-postadress: (Visas enbart för mig!)

Din Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Jag utfodrar med: