LÖP!

Jajjemänsan, nu är det riktigt säkert, nu har Hera börjat löpa :thumbup: förmodligen började hon igår..
Bonzo har varit lite småintresserad av hennes rumpa imorse, måste lukta vet ni ju.

Sist löpte hon 7 Augusti....
Lite tur i oturen att hon löper när Bonzo är "sjukskriven" :)
Nu ska jag ta med mej Hera och fara iväg och bada! Tjing!!

Jag och Hera har badat idag...

Hon har fått simma en hel del, har haft flytvästen på henne, och hade uppblåsbara båten med mej, så jag paddlade ut och hon fick komma å simma :) Gick ut i vattnet och hon fick simma åttor mm, superbra träning.. Trött tjej nu! Bonzo fick va hemma m Nicklas, eftersom han fortfarande e "sjukskriven" :)
Lägger upp en film på hennes egna lek, med vad hon än har.. Idag var det flytapporten..


Det blåser och vovvarna får syn på nåt faaaarligt!

Renovering av väderkvarnen!

Just nu håller vi på att renovera väderkvarnen som vi har ute på gården under sommarhalvåret, den har min farfar gjort, för ja säkert 40 år sen, vingarna håller på att falla isär, och på vissa ställen har träet ruttnat..

Den ska få ny färg åxå, den ska få bli gul som huset, förutom tak, knutar och vingar... som blir vitt och förmodligen svart.. (taket)

Igår åkte nätet på jordgubbslandet på, och minsann så hittade vi ju en röd jordgubbe åxå.. :) Mkt omogna bär på gång, kanske blir det ett bra bär-år i år... kan ju hoppas iaf..

Det var allt jag hade att säga för stunden iaf, kanske blir spår ikväll... får se hur de blir!

//Sosso.

Trevlig Midsommar!

Diagnosen från vet.

Tänkte stilla er nyfikenhet (ni som inte läst på facebook såklart), var ju med Bonzo till veterinären, för att kolla upp honom. Jag berättade lite vad som hänt och hon böjde lite i handlederna, han visade att det inte var lika skönt på höger som vänster..
Veteronären klämde vidare lite, och sa att det måste va handleden/karpalleden/Carpus. Hon ville röntga honom för säkerhetsskull så det inte skulle vara nån skelettskada eller nåt..

Hon undrade om jag trodde vi skulle behöva söva honom, jag tyckte att han borde kunna röntgas vaken, eftersom han är så lugn. Och de gick bara bra, låg lugnt och stilla medans vi röntgade.

På bilden nedan ser ni hans vänstra framben... passade på att ta kort på den när dom gick iväg en sväng. :-D


Röntgen visade ingenting, så vi fick vila och mys på recept i en månad till..
Börjar han halta igen under den här tiden, så ska jag ge honom rimadyl i en/två dagar. Jag kunde även linda benet lite lätt kring leden om jag ville. Jag fick även 3 uttag på Rimadyl... :thumbup: är ju alltid bra att ha hemma, men sååå mycke smärtor ska vi väll inte ha.. :-P

Jag gick ut med Bonzo och satte honom i bilen, för att gå in och betala sen, men, de e ju bra om man tog me sej börsen från firmabilen.. hmmmmmm.. ! Så jag fick fara in igår och betala istället, vilket jag delvis höll på att glömma. :-P Tror de e nån i min närhet som smittat mej.... inga namn nämnda, men den personen vet nog vem de e.. :-D haha..

Bonzo väger numer 33 kg.... han biffar på sej :-P
Hera vägde 21 tror jag....

Det var allt för idag.. nu ska jag fixa iordning det sista lilla här hemma, för kl 16 kommer Per från svensk fastighetsförmedling och värderar vårat hus. Blir spännande :-D

//Sosso.

Spår & Veterinärbesök

Idag har vi varit å spårat ute i skooogen :) Blev bara jag och Veronica, ingen annan ides tydligen sluta upp.. :-P Men de gjorde inget för vi hade mysigt och roligt ändå.
Vi la ut våra spår direkt, jag snitslade knappt och med mitt minne så minns jag ju som inte direkt vart jag gått :-P men tanken är att jag dels ska lära mej lita på hunden och dels för att man inte ska ha en chans att styra hunden.
Jag vet inte hur långa spåren blev, jag räknade aldrig... men det blev väl nåt liknande apellspår tror jag.. Till Bonzo la jag ut, jag tror det var 3 små apportpinnar och en rolig grej på slutet. Och till Hera hade jag nog 4 små apporter och en liten bitstock, som jag hade tänkt som slut, men eftersom jag hade hennes slut en bit in från stigen, så beslutade jag mej för att fortsätta spåret, med 3 naturpinnar.

Hera var först ut efter en liggtid på en halvtimme/timme nånting.. Hon gick förbi första apporten, kom inte riktigt ihåg vart jag la den, men efter en liten bit när jag tittade bak så kände jag igen mej... :) Andra apporten markerade hon väldigt tydligt, hon plockade inte upp den men stannade upp och nosade på den :thumbup:, leka sprättleken och sen spåra vidare.
Tredje apporten var ännu tydligare, för hon plockade upp den :) Samma med den fjärde och lilla bitstocken som vi lekte lite med. Efter den så tappade hon spåret.. Hon letade å letade gjorde stora cirklar, men hittade inte tillbaks, sen visste jag inte riktigt vart vi var eftersom jag inte såg något riktmärke. Men jag avbröt som spåret där typ.. hon fick fortsätta leta lite halvdant tills vi kom ut till stigen, lite längre bort än slutet.
Men jag är nöjd över hennes spår, fungerar bättre å bättre nu tycker jag.. Hon har fattat grejen verkar det som, tjorvade inte så mkt med linan heller. :thumbup:

Bonzo släppte jag på från sidan, han hittade spåret, men måste vindat in nåt annat spår, för han gick med bestämda steg åt nästan andra hållet.. Så vi började om från början, och släppte rakt på denna gången.
Hittade alla apporter och leksak, men var lite på villovägar mellan sista apporten och slutet... Men jag är nöjd med vad han presterade idag, och testar igen nästa gång. :) Hoppas de inte dröjer så jättelänge till nästa gång bara :) HÖR NI DE NU BRUDAR??? ;)

Igår var nog besöksrekord här på bloggen, har ju inte så många trogna läsare men igår vad det 27 unika besökare, och 40 nånting sidvisningar.. Kul! Men det var väl all nyfikenhet runt MT:t som drog läsare..
För den nyfikne så finns protokollet på Bonzo's sida, (ni hittar den i menyn).

Man är ju lite besviken att de blev som det blev, men jag får se om vi gör om det eller ej. Träna på bettet ska vi då göra... Tanken var att hinna göra de så mkt som möjligt innan testet, men det har delvis runnit ut i sanden av olika anledningar. Men han KAN, om han VILL!! De vet vi!! 
Som dom sa (Kicki & Torsten) Han är ju "en liten pojke" i sitt hjärta.. Och en filosof.. (men de var ju inget nytt).
Jag kanske lägger upp filmen här vid ett annat tillfälle, det får jag se. Känns inte som att man vill ha den helt publik heller. I slutet av filmen så är deras beskrivning/genomgång av honom..
Hursomhelst, så är han ju och förblir den goa, snälla, snygga gentlemannen som alltid varit :) Ska icke glömmas bort!

Imorgon 15:30 har jag en tid hos veterinären, för Bonzo, han är inte halt nu, men jag vill att dom går igenom honom ändå.. Och prata lite med dom. Han har fått lite friare tyglar nu dom sista dagarna, inte lika strikt vila.. Men inga större fysiska aktiviteter..

Nya dragselar ska inhandlas och testas, få se om de blir nåt bättre. Eftersom Veronica's tjejer nu åxå verkar visa lite där i handlederna typ, så misstänker vi båda draget, kan va att dom inte drar på rätt sätt i selen. Spekulationer... Och eftersom vi bara drar på grusvägar, bortsett från vissa korta transportsträckor på asfalt..

Nästa gång vi drar tillsammans ska hon få testa sin nya draglina som jag gjort till henne.. En tvillinglina m nacklina.. precis likadan som min.. :)

Nåja, nu har jag skrivit nog lång novell här... :-P så nu ska jag inte plåga er mer!

Ha de gott!!

//Sosso.

Bonzo blev inte Godkänd!

Tyvärr blev han inte godkänd... hans brister var för många (visste vi ju, men hade ju kunnat räcka)
Mer info kommer senare, då ska jag lägga ut protokollet åt er..
//Sosso.

Mentaltest (MT) imorgon...

Blir spännande.. går som andra ekipage.. vad som helst kan hända, men han borde bli godkänd iaf.. =)
Men det får vi se imorgon! Uppdaterar er om läget under dagen..!

Tjo´hej...

Hipp Hipp Hurra för B-smulorna.. :)

Idag grattar vi B-smulorna.. dvs Bonzo's syskon..

Best, Bozza, Bison, Bita, Bozz, Bell & Bonzo såklart :)Bilden kommer från Google, ides inte börja bråka med bilden för att den grå ramen ska försvinna.. så det får se ut såhär :)

Ha en bra dag alla!!

Sommarpix!

Har fotat lite idag sen jag kom hem... gick ner till ängarna här runtom oss, och fotade bland blommorna :) tyvärr bara smörblommor, hade vart roligare om det fanns fler sorter.. Men man kan ju inte få allt här i världen ;)

Här kommer ett litet smakprov utav bilderna, det är min egna sockersmulaprins :love:


Får det inte att funka att spara till webben, denna bild har tappat en massa färg, för att jag laddar upp den på webben.. På facebook är den rätt men inte här.. Nåja, bilden/motivet är väll det viktigaste antar jag..

kram kram

//Sosso.

Lexie & Hera!

Jag fotade ju några minnesbilder på Alexandra "Lexie" och hundarna när hon var här, jag har visat er en,
men kan inte riktigt låta bli att visa er denna åxå.. Känns som att den bilden berättar väldigt mycket <3
Jag gillar den verkligen, tycker den är supergullig..

Håll i hatten, här kommer den:Kanske dyker upp nån mer i framöver... :)

//Sosso.

Bad!

Tänkte blogga igår, men det blev aldrig..

Tänkte skriva om att vi, eller ja, hundarna badat.....
Jag var grymt sugen själv på att plurra, men jag badade bara fötterna och såg på när hundarna badade.

Jag filmade dom lite åxå, filmen kommer i slutet av detta inlägg.

Eftersom dom badade så sent, så hann inte Bonzo torka ordenligt, utan han var fortfarande väldigt blöt i pälsen.. Han har inte fällt ur ännu.... Så jag gick ut på bron och stod då säkert minst en timme och föna och kamma genom pälsen, och då släppte mängder av underull... Det bara flög. Så nu har mindre päls men fortfarande en massa kvar.. Bättre föna än att dra på sej nå fuktexem, vilket är onödigt!

Dessvärre, så var Bonzo lite halt igår igen??????????? WHY??? Måste kommit från badet eller nå, det är fortfarande fram, men knappt märkbart.. :(
Oturen fortsätter...............!!! :(
Får väl se om jag måste till veterinären för att kolla upp honom, har försökt klämma och känna själv utan resultat.Vi har grymt varmt fortfarande, runt 30 grader.... i skuggan... och lika varmt inomhus..
Hundarna (särskilt Bonzo) har fått fina insektsbett under magen där dom har lite päls.. Ser värre ut än vad de är :)

Jag ska strax iväg å jobba några timmar, jäätte kul *not* ska till Composite..
Men jag ska tydligen inte behöva göra de tyngsta.......... :-D

Nu måste jag skynda mej så jag hinner iväg i tid.

Filmen kommer här:

Ha de!
KRAM
//Sosso, Bonzo & Hera :) (Nicklas är väll me på ett hörn åxå antar jag)

Grattis Sockersmulor! :)

Ja som rubriken lyder så har vi några duktiga framgångsrika syskon/halvsyskon till Bonzo som vi tänkte gratta....

Först ut kullsyrran Bita tillsammans med Kennelmamma Katja, som klarat certprovet till försvarsmaktshund (bev.)

Sen när vi lixå grattar så kan vi ju inte särbehandla :) Det är halvbrorsan Argo som varit i farten på lydnadsplanen igen.. Grattis till ett 1:a pris i lkl 3, vet inte om det var det sista till LP3?? Ni får väll hojta ni som vet om det var så eller ej! :-D

För övrigt så har myggen kommit på riktigt nu.. var på en promenad nyss och blev fullkomligt antastad överallt.. :S och stannade man en sekund så hade man miljoner som surrade kring huvudet.. Bara vänja sej..

Raderat...

Har nu raderat dom 2 sista inläggen som jag skrev igår, om att menyn var tillbaka, skräpkoder igen, men i just ett av dom, och eftersom dom inte var viktiga, så raderade jag dom.

Jag och bloggen är inte riktigt överens för tillfället, så nu ska vi se om det fortsätter funka nu efter detta inlägg, annars blir jag då galen!!


I övrigt väldigt varmt ute just nu.. härligt :-D men kanske lite fööör varmt, vi e ju inte vana ännu :) mellan 25-30 grader bara poff typ!

Nåja, nu ska jag återgå till det jag höll på med.... plantera lite blommor! :)

//Sosso.

Utställningsresultat!Idag var då dagen D, Vi var på utställning och fick prova på dom nya reglerna..

Eftersom vi då inte har nån arb. merit ännu så fick de såklart bli öppen klass.

Kritiken blev:
Tillr. prop, korrekt benstomme, ngt smalt huvud, kunde ha mörkare ögon o bättre markerat stop, korr hals tillräcklig manke o förbröst, vita fläckar på förbröstet, korr bröstkorg, aningen lång i länden, kort och brant överarm, aningen brant kors, korr. tassar, rör sej ngt underställt.

Pris; Good (typ som tidagare 2:or)

Domare; Leni Finne

Ställde även Eva-Lenas tik Bella. Hon fick Excellent utan Ck (typ en 1:a tidigare) och klassvinst i Öppenklass.

Var nöjd över Bonzo's presige i ringen, han var glad och sprang på bra, och "släpade" inte som förra gången. :)


Menyn som ska vara här till vänster är på nåt konstigt vis försvunnen, vet inte varför, men jag har frågat support varför det blivit så, tror det blev igår när jag kodade in bildspelet i inlägget. Men men, det funkar säkert snart igen. :)

Ha de gott!

KRAM
//Sosso.

Nytt Album!

Under Nationella Utställningen här i Piteå/Sjulnäs den 22 Maj, så fotade jag Sheltien Dawn, och Keesen Uffe.. Dom bilderna som jag valt ut och blev nånting, finns nu att beskåda i f o t o g a l l e r i e t!

Men även för er som läser här och nu, ska åxå få se dom här.. ett bildspel i en liten ruta! Kommer fram efter ett par sek, och funkar det inte, så säg till och berätta gärna vad ni har för webbläsare!


Lite dött....

Lite dött här på bloggen.. :( vet inte riktigt vad jag ska skriva om.... Utställningen på söndag.. har fortfarande inte bestämt om jag ska göra ext. beskrivningen eller om jag ska vänta, hursomhelst så lär det säkert vara för sent för att bestämma sej för det! Återkommer när jag har lite mer att skriva om :) KRAM!

Jag utfodrar med: